DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

(Egyelőre) tagad az Audi

A Volkswagen Csoport vezetőségében történt változások arra mutatnak, hogy a konszern valamelyik márkája célba veheti az F1-et. Az Audi egyelőre tagadja, hogy erre készülnek.

A Volkswagen konszern korábban időről időre cáfolta, hogy csatlakozni akarna a Formula-1-hez, állításuk mögött azonban erőteljes érv állt: Ferdinand Piech, a csoport elnöke ugyanis köztudottan rossz viszonyt tartott Bernie Ecclestone-nal. Piech azonban múlt héten lemondott posztjáról, amelyet az eddigi vezérigazgató, a közismerten F1-párti Martin Winterkorn tölthet be. A részletekről korábbi cikkünkben számoltunk be.



A Volkswagen számos márka tulajdonosa, közülük a legtöbbször az Audi neve merült fel mint a Formula-1 esetleges gyári csapata, az ő kötelékükben található a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Stefano Domenicali is. A cég azonban egyelőre tagad. „A jelenlegi állás szerint az Audinak határozottan nem áll szándékában az F1-hez csatlakozni” – nyilatkozta a gyártó egyik szóvivője a BBC-nek.

Állítása szerint az Audi motorsport-részlege nem bírna el egy ilyen nagy volumenű projektet, mivel már most is két jelentős, LMP1-es és DTM-es programot működtetnek. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az LMP1-ben a VW Csoport egy másik márkája, a Porsche is érdekelt.

A Global Motorsport Media hírügynökség külön felhívta rá a figyelmet, az Audi Sport a közelmúltban új helyszínre költözött, Ingolstadt helyett a közeli Neuburgba. Amikor a részleg vezetőjét, Wolfgang Ullrichot arról kérdezték, a költözés új lehetőségeket nyit-e meg előttük, a szakember így válaszolt: „Most már megfelelő mennyiségű földterületünk és tökéletes létesítményeink vannak, hogy felkészítsük magunkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: