DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Ferrari és az agresszív bokszstratégiák

Maurizio Arrivabene, a maranellói F1-es istálló csapatfőnöke az Autosportnak adott nyilatkozatában kiemelte, miközben gőzerővel dolgoznak azon, hogy teljesítmény tekintetében befogják a Mercedest, addig is megvan rá a módszerük, hogy borsot törjenek a rivális orra alá.

Ez a módszer pedig nem más, mint az eltérő bokszstratégiák alkalmazása, amely Sebastian Vettel sepangi győzelméhez és Kimi Raikkönen bahreini második helyéhez is nagyban hozzájárult. Az olasz elmondta, továbbra is agresszív és bátor megközelítéssel kell élniük ezen a téren, mert az utóbbi versenyeken kiderült, hogy a Mercedest zavarba lehet hozni az eltérő taktika alkalmazásával.



„Bahreinben egy agresszív bokszstratégiát alkalmaztunk, és pontosan ez volt az, amiről beszéltünk. Tudatában vagyunk a Mercedesszel szembeni pillanatnyi hátrányunknak, ezért az egyetlen mód, hogy legyőzzük őket, az, hogy agresszívak maradunk. Aztán, ha egyszer – nem tudom, mikor – eljön a nap, amikor már erőből képesek leszünk legyőzni őket, akkor természetesen a taktikán is változtatni fogunk, de addig nem” – érvelt logikusan Arrivabene, aki ezután azt is megerősítette, sok csapathoz hasonlóan ők is komoly fejlesztésekkel érkeznek Barcelonába, a következő F1-es nagydíj helyszínére. 

„Hallottam, hogy sok csapat újításokkal készül Barcelonára, és ez alól mi sem jelentünk kivételt. Nem kapkodunk, lépésről lépésre végezzünk a fejlesztéseket, de úgy gondolom, hogy Barcelonába egy jó csomaggal fogunk megérkezni” – látja pozitívan a Scuderia közelebbi jövőjét a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: