DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Nem biztos, hogy Merhi ül a Manorban Kínában

A Sepangban célba érő spanyolt csak ideiglenes megoldásként – határozatlan számú versenyre – szerződtette a Manor, ezért ő is csak reménykedni tud, hogy a következő alkalommal is lehetőséget kap.

A Malajziai Nagydíj volt a Manor első igazi versenyhétvégéje, 2015 során ekkor léptek először pályára, a hétvége megkoronázásaként pedig Roberto Merhi célba tudott érni a vasárnapi nagydíjon, 52 kört teljesített műszaki hiba nélkül. Ezzel az ő nevéhez fűződik az újjászülető alakulat első fontos mérföldköve – csapattársa, Will Stevens elrajtolni sem tudott – ám maga is bevallotta, egyelőre csak bízik benne, hogy  a következő, két hét múlva esedékes Kínai Nagydíjon is vezethet.



Annak ellenére, hogy a múltban azt nyilatkozta, szívesen vállalkozna az egész szezonra, tudja, hogy a csapat váltani fog, ha egy nagyobb anyagi támogatással rendelkező versenyző kezd el kopogtatni ajtaján. Merhi ráadásul szerződéssel rendelkezik a World Series by Renault sorozatban, amely több ponton ütközik a Formula-1-gyel. A bajnokság utolsó tesztjét a hét elején tartják, Merhi már most úton van a spanyol helyszín felé.

„Miután a teszt a Motorland Aragon pályán véget ér, remélhetőleg a csapat újra bizalmat szavaz nekem a Kínai Nagydíjra” – nyilatkozott a 24 éves versenyző. „Bármi is történik, köszönetet mondok a Manornak, hogy megadták ezt a lehetőséget az álmom valóra váltására.”

Merhi bevallotta, nem örült annak, hogy első nagydíján háromszor lekörözték, emiatt pedig szinte végig a kék zászlókat kellett figyelnie, és minden közeledő riválist elengednie. „Azt kívántam, hogy ahelyett, hogy félre kell állnom előlük, inkább harcolhattam volna velük. De pillanatnyilag a Manornak nincsenek meg a szükséges eszközei, hogy ez lehetővé váljon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: