DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Helmut Marko pénzt nyert Vettel győzelmével

A Red Bull tanácsadója állítólag 400 euróban fogadott arra, hogy a Ferrari nyeri az F1-es Malajziai Nagydíjat. Ő már az első szabadedzésen átlátta, hogy az események így fognak befejeződni.

Sebastian Vettel és a Ferrari nagy meglepetést okozott Malajziában azzal, hogy a mindeddig domináns Mercedest sikerült megverniük. A Red Bull tanácsadója, és a német egykori felfedezője, Helmut Marko azonban kevésbé lepődhetett meg: ő ugyanis pénzben fogadott arra, hogy a négyszeres világbajnok csapata fogja megnyerni a sepangi futamot. A Sport Bild beszámolója szerint a fogadás a paddockon belül zajlott, Marko pedig 400 euróval lett gazdagabb.

„Tudtam, hogy Sebastian meg tudja csinálni. Már a pénteki szabadedzésen is látszott” – állította Helmut Marko a lapnak. Vettel 2013 óta nyert újra, mivel tavaly egyetlen versenyen sem jutott győzelemig. „Nem felejtette el egy év alatt, hogyan kell vezetni. Egyszerűen a mi autónkat nem tudta úgy vezetni, ahogyan kellett volna. Talán az emberek végre rájönnek, hogy nem csak az autónk miatt nyerte azt a négy bajnoki címet.”



Utalt arra, hogy a Red Bull nehézségeiben szerepet játszhat Vettel visszajelzésének hiánya. „Ma extrém problémánk volt a fékekkel. Miután Sebastian távozott, egy olyan gyártóra váltottunk, amelyet sosem szeretett. Most viszont vissza fogunk térni az előzőhöz.”

Christian Horner, aki csapatfőnökként vette ki részét Vettel négy világbajnoki címéből, már vasárnap gratulált a pilóta első győzelméhez Ferrari-színekben – Vettel mérlege jelenleg a következőképp oszlik meg: 1 győzelem a Toro Rossóval, 38 a Red Bull-lal, 1 pedig a Ferarival. „Sebastian hihetetlen verseny teljesített, ezért gratulálok neki és a Ferrarinak is. Remélhetőleg hamarosan jobban megnehezítjük a dolgukat” – mondta a csapat sajtóközleményében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: