DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone újabb ötlete: Jöhet a női F1

Ha már női versenyző nincsen a sportágban, egy betétsorozatot lehetne életre hívni kizárólag a legjobb hölgypilótákkal. Bernie Ecclestone szerint számos új szponzor érkezne.

A Formula-1 84 éves vezérének agya folyamatosan zakatol, milyen ötletekkel lehetne feldobni a bajnokság nézettségét. A maláj versenyhétvégén meghökkentő elképzelést vázolt fel arról, hogy pontozni kellene az időmérőt is, annak első 12 helyezettjét viszont megfordítani a rajtrácson, emellett a telemetriát is betiltaná. Ha azt gondoljuk, egyelőre ennyi javaslat elég volt, tévedünk, maradt még ezen kívül is ötlet Ecclestone tárházában: egy önálló női sorozatot vezetne be a versenyhétvégéken.

„Úgy gondolom, jó elképzelés lenne lehetőséget adni nekik, hogy mutassák meg magukat. Valamilyen okból a nők nem érkeznek meg, és nem azért, mert nem akarjuk őket” – mondta Ecclestone a The Guardian lapnak. „Természetesen akarjuk őket, mert sok figyelmet és nyilvánosságot vonzanának, na és persze talán sok szponzort.”



„Valahol el kell kezdenünk, ezért azt javasoltam a csapatoknak, hogy legyen egy külön bajnokságuk, és talán onnan sikerül valakit felvinniük az F1-ig. A fő esemény előtt versenyezhetnének, vagy talán szombaton. Ez jelenleg csak egy gondolat, de úgy hiszem, szuper lenne az F1 és teljes versenyhétvége számára” – árulta el, hogy konkrétumokról eddig nem esett szó. Mindenesetre egy második forgatókönyv is felmerült: eszerint az F1-es időmérő pénteken lenne, szombaton egy sprintversennyel és a nők futamával. Jelenleg péntek a két szabadedzés napja, kevés izgalommal és érdeklődéssel, ezen változtatna a koncepció.

A The Guardian már néhány lehetséges indulót is számba vett: természetesen közöttük van a Williams tesztpilótája, Susie Wolff – aki Adrian Sutil tartalékversenyzői kinevezésével az eddigieknél távolabb került álmától, hogy üléshez jusson –, és a Lotus fejlesztőversenyzője, Carmen Jorda, de megemlítették Simona de Silvestro nevét is, aki királykategóriás próbálkozását feladva idén visszatért az IndyCarba.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: