DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone: Gusztustalan, amit a Manor csinál

Úgy tűnik, az F1 vezetője már sosem fog kibékülni a visszatérő kiscsapattal, legújabb nyilatkozata szerint azt is megbánta, hogy hagyta versenyezni őket. Az ok még mindig az Ausztrál Nagydíj.

A két héttel azelőtti melbourne-i versenyhez képest, amelyen beindítani sem sikerült az autókat, a Manor Sepangban nemcsak rajthoz állt vasárnap, de Roberto Merhi révén be is fejezte a nagydíjat. Az istálló szezonja végre valójában elkezdődött, Bernie Ecclestone eddigi álláspontján azonban ez sem változtat: egy interjúban újra a brit kiscsapatot kritizálta egészen éles szavakkal. Úgy tűnik, már sosem fog kibékülni velük – a Manort mindenesetre nem irigyeljük egy ilyen tekintélyes haragosért.

„Ez megmutatja, milyen is ez a Justin King” – mondta a The Independent lapnak a 84 esztendős Ecclestone, utalva a brit üzletemberre, aki kulcsszerepet játszott a Manor visszatérésében, jelenleg az alakulat elnöke. Érdekes, hogy Kinget korábban Ecclestone lehetséges utódjaként emlegették. „Ő egy zseniális üzletember. Tudta, hogy a dolgok így fognak megtörténni. Hogy őszinte legyek, átkozottul gusztustalan, amit csinált. Semmijük sem volt meg Ausztráliában, amely ahhoz kellett volna, hogy a pályára menjenek.”



Ecclestone tehát azt állítja, a Manor eleve tudta, nem lesz képes Ausztráliában beindítani autóját, de a látszat kedvéért elutaztak Melbourne-be, hogy ne essenek el a Marussia tavalyi pontszerzése révén járó 50 millió dollár jogdíjtól. Ezt az álláspontot már korábban is határozottan vallotta, emiatt kötelezte a Manort, hogy maga fizesse ki az ausztrál út költségeit, amelyet normál esetben a FOM áll. Az új nyilatkozatban még messzebbre ment, szerinte egyáltalán nem lett volna szabad hagyni, hogy a csapat visszatérjen.

„Meg kellett volna szakítanunk velük a kapcsolatot, amint kiderült, hogy fizetésképtelenek. A probléma az, hogy felügyelet alá kerültek, amikor pedig sikerül kikerülniük onnan, úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna. Én még nem hallottam ennyire őrült dolgot, de így van” – fogalmazott Ecclestone. 

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: