DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel tudja, Schumacher útjára lépett

Érzi, de még nem teljesen fogta fel mai eredményének súlyát Sebastian Vettel, aki korábbi F1-es hőse, Michael Schumacher sikereit felidézve szerezte meg első győzelmét a Ferrarival.

Vettel életében mindig is különleges szerepet töltött be a hétszeres világbajnok, aki éveken át próbálta egyengetni az útját az autósportok csúcsa felé. Most, amikor a Ferrari legendás versenyzője ismeretlen állapotban fekszik otthonában, Vettel pedig a győzelem útjára lépett a Scuderiával, furcsa érzések kavarognak a németben.

Schumacher-spanish-race



„Amikor gyerek voltam, Michael volt a hősöm - és nem csak nekem, hanem abban az időben az összes gokartos gyereknek Németországban. Felnéztünk rá, és amikor minden évben megjelent a pályán, és gondoskodott rólunk, az nagyon nagy hatással volt az életünkre. Azt hiszem, emiatt nem érthetem még ma meg, mennyire különleges is ez az eredmény. Rendkívül érzelmes pillanatok ezek” - nyilatkozta a futam utáni sajtótájékoztatón Vettel.

Schumacher 1996 és 2006 között volt a Ferrari pilótája, amely időszak során 72 futamot nyert. Neki hét versenyre volt szüksége első évében, hogy a dobogó tetejére juttassa a Scuderiát, Vettelnek azonban mindössze kettő elég volt.

„Nem hiszem, hogy az ő autója ’96-ban volt olyan jó, mint a miénk jelenleg” - intézte el ezt az összehasonlítást Vettel. „És úgy gondolom, hogy ha egyáltalán a közelébe kerülnénk azoknak a győzelmeknek, amilyeneket ő aratott, akkor máris nagyszerű helyen lennénk a Ferrarinál. És ezt a csapat és mindkét pilóta nevében is mondom.”

„Ő nagyon mély lábnyomokat hagyott maga után, de a célunk nem az, hogy ezekbe megpróbáljunk belelépni, hanem az, hogy újakat helyezzünk le.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: