DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Raikkönen: Talán most már hisznek nekünk

Kimi Raikkönen ugyan egy defekt miatt nem tudta dobogóra váltani a Ferrariban rejlő tempót, de Sebastian Vettel győzelmét látva magabiztos a kezei alatt lévő technika erejét illetően.

A finn számára főként önhibáján kívül nem indult jól az idei szezon - Ausztráliában egy elrontott kerékcsere miatt esett ki, majd Sepangban egy rossz időzítés miatt nem jutott túl az időmérő második szakaszán, aztán a futamon a rajt után defektet kapott a Felipe Nasrrel való ütközés következtében. Raikkönen a mezőny végére került a kényszerű kerékcsere után, de két további kiállással a 4. helyre katapultálta magát, és 16 másodperccel a Williamsek előtt ért célba.

kimi (1)



„Nyilvánvalóan nagyon gyenge hétvégém volt abból a szempontból, hogy a dolgok rosszul alakultak számomra. A defekt után megsérült az autóm padlólemeze, de azt hiszem, a maximumot hoztuk ki a lehetőségeinkből” - mondta a leintést követően a finn.

Raikkönen azért is bánhatja a balszerencséjét, mert Sebastian Vettel bizonyította, hogy ezen a hétvégén győztes autót adott kezébe a Ferrari. Persze ő elmondása szerint eddig is tisztában volt a csapat által tett előrelépések mértékével, és reméli, hogy mostantól másoknak sem lesznek kételyei.

„Jól jött ez a csapatnak és Sebastiannak. A tavalyi év után szép munkát végeztünk. Az emberek eddig nem hittek nekünk, de talán most már majd hisznek. Ez a pálya ugyan kedvezett nekünk a magas hőmérsékletekkel, de egyértelműen erősödünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: