DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Jos Verstappen: Max jobb versenyző, mint én

Második F1-es futamán a 17 éves Max Verstappen minden idők legfiatalabb pontszerzője lett, ráadásul úgy, hogy nemcsak csapattársát, hanem mindkét Red Bull is maga mögé utasította.

A holland pilóta már a kvalifikáción tündökölt, ahol hatodik rajtpozíciót szerzett – akkor még a két Red Bull mögött – a startnál azonban úgy tűnt, helyzeti előnye hamar szertefoszlik, több pozíciót veszített az első körben, amelyben Marcus Ericssonnal is összeakadt. A verseny végéig azonban kitűnően felzárkózott, és a hetedik helyen ért célba, a Red Bull-vonat élén: Carlos Sainz, majd a nagycsapattól Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo futott be közvetlenül mögötte.

„Az első pár kör kissé nehéz volt, a gumikkal és fékekkel szenvedtem” – értékelt Verstappen a BBC Sportnak. „De amikor kemény gumikra váltottunk, sokkal jobban működött, jó egyensúlyt és ritmust találtam. Igazán élveztem, nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem első F1-es pontjaim. Jókat csatáztam másokkal, ami remek móka volt. Fizikálisan is rendben voltam, a nagy forróság ellenére a végén stabil tudtam maradni. Nagyszerű lökés ez a csapatnak, nem is végezhettünk volna jobb munkát ma.”



A BBC megszólaltatta édesapját, a korábbi F1-es pilóta Jos Verstappent is. „Nagyon boldog vagyok amiatt, amit ma elért. Örülök, hogy befejezte a versenyt, azzal pedig, ahogy szerepelt, megérdemelte” – nyilatkozott a rutinos, annak idején több mint száz versenyen részt vevő holland, akit arról kérdeztek, ő vagy fia a jobb versenyző. „Egyértelműen ő. Max sokkal teljesebb. Felkészültebb, mint én, a Red Bull pedig kitűnő munkát végzett. Fizikálisan, mentálisan, és abban is, ahogyan otthon érzi magát a pályán. Biztosan jobb, mint én!”

A 15. helyről induló Sainz kikapott az ifjabb kollégától, ennek ellenére is majd kicsattant az örömtől. „Óriási nap volt! Egyértelműen elfelejtettem a tegnapi időmérős eredményt. Csodálatos a 15.-ről a nyolcadik helyre eljutni. Sok minden történt körülöttem a versenyen, ezért könnyű lett volna blokkolni, hibákat elkövetni, vagy pozíciókat veszíteni, de nyugodt maradtam, és a végén kifizetődött” – idézi a Toro Rosso sajtóközleménye a spanyol pilótát. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: