DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton tudni akarja, mi történt Alonsóval

Lewis Hamilton a helyszíni értesülések szerint válaszokat követelt Fernando Alonso barcelonai balesetével kapcsolatban a pénteki versenyzői eligazításon Sepangban.

A spanyol Diario AS szerint a pilóták és Charlie Whiting megszokott hétvégi megbeszélése Malajziában nem a megszokott medrében folyt, hiszen Hamilton határozottan szólalt fel, követelve, hogy az FIA ismertesse a pilótákkal Alonso rejtélyes februári balesetének részleteit.

Charlie-Whiting-F1-Grand-Prix-Russia-Practice-RDalc3izeMpx



Bár már több mint egy hónappal ezelőtt történt, a furcsa körülmények között történt bukás továbbra is az egyik fő beszédtémát jelenti a paddockban, különösen az után, hogy Alonso Malajziában visszatérve több pontban is ellentmondott a McLaren álláspontjának a balesetet illetően.

„Tudni akarom, hogy mi történt Alonsóval” - mondta állítólag Hamilton Whitingnak, aki erre a hírek szerint úgy reagált, hogy jelenleg az FIA sem tud többet, de hamarosan egy jelentést állítanak össze az ügyről.

 Többeket is aggaszt az esettel kapcsolatos hírzárlat és következetlenség, hiszen ha valamilyen szokatlan műszaki meghibásodás történt a McLarennel azon a február 22-i napon, akkor azt nyíltan kellene kezelni, hogy mindenki lépéseket tehessen a hasonlók jövőbeli elkerülése érdekében.

„Fernandót illetően továbbra is tisztázatlan, hogy pontosan mi is történt vele, ezért nagy érdeklődéssel fogom figyelni, hogy milyen mondanivalója van erről az FIA-nak” - mondta Hamilton a hétvége előtt a BBC-n vezetett rovatában, ezzel kissé előre is jelezve a megbeszélésen tapasztalt rámenősségét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: