DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Sauber nem ismételte meg a melbourne-i csodát

Ahogyan minden összejött Ausztráliában, úgy alakult minden rosszul Malajziában. 2015 második F1-es hétvégéjén a Sauber pilótái nem tudtak pontot szerezni, de előre tekintenek Kínára.

A szombati balul sikerült időmérő edzést (noha Ericsson ott volt a Top 10-ben) követően a már Melbourne-ben is mutatott remek versenytempóban bízott a Sauber, de két kör után el is feledkezhettek a pontszerzésről: Felipe Nasr Raikkönennel koccant, végül a 12. helyen végzett, a svéd pedig kicsúszott az egyes kanyarban, melyet a futam egyetlen safety caros-szakasza követett.



„Nagyon frusztráló így befejezni egy remekül alakuló hétvégét” – mondta Ericsson. „Jónak éreztem az autómat, és a rajtnál sikerült egy helyet előrelépnem. Nico is jól indult, hiszen előttem volt, és őt próbáltam megelőzni a harmadik körben. Tudtam, hogy meglehet a pozíció a külső íven fordulva, de egyszer csak elveszítettem a tapadást az autó hátsó részén, és a kavicságyban ragadtam. Ennek ellenére látnunk kell, milyen pozitívumok voltak ebben a hétvégében – Kínában sokkal jobbak leszünk.”

Felipe Nasr a 16. helyről volt kénytelen indulni, de a koccanása Raikkönennel megsértette az első szárnyát, melynek cseréje után távol került a pontszerzéstől. „Összességében nehéz hétvégén vagyok túl, hiszen folyamatosan problémát okozott a megfelelő beállítás megtalálása. A verseny maga nem alakult könnyen, hiszen összeütköztem Kimi Raikkönennel – elkerülhető baleset volt, de néha megtörténik a verseny hevében. Most viszont előre kell tekintenünk, Kínára.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: