DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari elnöke is üzent Vetteléknek

Sebastian Vettel győzelme után a cég első embere közleményben gratulált a kiváló munkát végző F1-es csapatnak és versenyzőknek. A Ferrari szakembere eközben a gumikezelésnek tulajdonította a sikert.

Sergio Marchionne tavaly ősszel érkezett a Ferrarihoz elnökként, a csapat utóbbi éveinek legnagyobb mélypontján – mégsem kellett sokat várnia az első alatta elért győzelemre, az általa felügyelt átszervezések hatásaként a Ferrari már a szezon második versenyét megnyerte Malajziában, az istálló új pilótája, Sebastian Vettel Lewis Hamiltont és Nico Rosberget utasította maga mögé.

„Szívből jövő hála Maurizio Arrivabenének és a Scuderiánál dolgozó férfiaknak és nőknek” – áll Marchionne közleményében. „Amit ma láttunk, az az utóbbi hónapok hihetetlenül kemény munkájának gyümölcse, olyan munkáé, amelyet csendben és alázattal folytattunk. Ez egy nagyszerű csapat valódi ismertetőjele. Gratulálok Kimi Raikkönennek és Sebastian Vettelnek a fantasztikus versenyért. Igazán örülök minden rajongó miatt, akik hosszú ideje vártak egy ilyen napra. Forza Ferrari.”



A Marchionne által kinevezett csapatfőnök, Maurizio Arrivabene már második futamán győzelmet tudott felmutatni. „Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen hamar nyertünk. Nem hiszek az egyszemélyes műsorokban, mi egy csapat vagyunk. Két futamgyőzelmet ígértem, és egy már megvan. Előny ilyen hamar nyerni? Néha hátrány – de hihetetlenül örülök a fiúknak” – idézi a motorsport.com a szakembert.

A Ferrari technikai igazgatója, James Allison a gumikezelésnek tulajdonította, hogy sikerült átugrani az eddig domináns Mercedeseket. „A gumik jól működtek pénteken. Ez önbizalmat adott nekünk, hogy sokáig ki fogunk tartani a versenyen, és nem kell korán kiállnunk” – magyarázta a szakember. „Tudom, hogy a fiúk Maranellóban, akik megdolgoztak ezért, fel-alá fognak ugrálni a nappalijukban. Ez egy csodálatos nap számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: