DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel nyerni megy, még szárazon is

A második rajthelyet megszerző Sebastian Vettel úgy érzi, esélye lesz vasárnap a győzelemre. A Ferrari évek óta legjobb F1-es kvalifikációs eredményét érte el.

„Ne, már megint!” – mondta a csapatrádióba Sebastian Vettel, miután megtudta, hogy 0,074 ezredmásodperccel maradt le a pole-pozícióról Lewis Hamiltonnal szemben. Tavaly ugyanezen az időmérőn ugyanis 55 ezred különbséggel lett szintén második, szintén a Mercedes brit pilótájától kikapva. De nemcsak emiatt kell emlegetnünk a korábbi Malajziai Nagydíjakat: 2013-ban Felipe Massa második kockába kvalifikált ugyanezen a pályán, a mai napig az volt a Ferrari utolsó első rajtsoros eredménye.

„Azt hiszem, sikerülhet, de sok minden múlik olyan dolgokon, amiket most még nem tudok megmondani” – válaszolt az ausztráliai dobogós arra a kérdésre, hogy megnyerheti-e a versenyt. „Ahogy ma is láthattuk, az eső ott van a levegőben, ha a megfelelő pillanatban érkezik, az neked nagyon jó lehet, de ha nem, akkor ellened dolgozhat. A versenytempónk erősnek tűnik, de realistának kell lenni.”



„A Mercedesnek előnye volt, ami nem tűnt csak el úgy. Továbbra is megvan, ezért először magunkkal kell foglalkoznunk” Ennek ellenére úgy érzi, nem kell feltétlenül esnie, hogy megverje az ezüstszínű autókat. „A kocsinknak amúgy is jónak kell lennie. Azt hiszem, jó péntekünk volt, megcsináltuk a házi feladatot. Most meglátjuk, mit tehetünk, hogy felkészüljünk a versenyre – az autókhoz nyilván nem lehet hozzáérni –, az egyensúly viszont különösen jó volt.”

„Természetesen figyelni fogunk a gumikra, tudjuk, hogy ez a verseny nehéz lehet ebből a szempontból” – tért ki arra, amit Malajziában mindig el lehet mondani. „Az esőt pedig sosem ismered ki, mindig van rá esély, ami megkavarhatja a dolgokat. Onnan kiindulva, ahol most vagyunk, úgy gondolom, tisztességes esélyünk van arra, hogy jól teljesítsünk holnap, és bármire készen állunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: