DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen mosolygott, amikor esni kezdett

A 17 éves holland kiváló hatodik rajthelyet ért el a nedves sepangi F1-es kvalifikáción, elmondása szerint vele született adottság, hogy erősen szerepel esős körülmények között.

A maláj versenypályára a Q2 közben érkezett meg a monszuneső, mivel pedig a pillanatnyi állás szerint Max Verstappen a legjobb tíz között tartózkodott, a Toro Rosso pilótája továbbjutott a Q3 mezőnyébe. Itt a nedves pályán kiváló hatodik rajthelyet szerzett már második F1-es futamára – ezzel már most beállította apja, Jos Verstappen pályafutásának legjobb kvalifikációs teljesítményét.

„Nagyon boldog vagyok, jó edzés volt délután, főként a Q3. Az első két szakaszban nem éreztem magam kényelmesen az autóval, de a második végül jól fejeződött be” – értékelt a Toro Rosso sajtóközleményében Max Verstappen, aki holnap a két Red Bull mögül fog startolni. „Mosolyogtam, amikor esni kezdett, mert azt szeretem. Holland vagyok, hozzászoktam, hogy az esőben vezessek, habár ez itt egy teljesen más sztori. A P6 egy igazán jó helyezés a holnapi versenyre. Nagyon várom, és bár látszólag kicsit szenvedünk a hosszabb etapokon, nem aggódom, remélhetőleg szerzünk néhány pontot.”



Verstappen, aki az Ausztrál Nagydíjon minden idők legfiatalabb F1-ese lett, tovább írja a történelmet: az utolsó 20 éve alatti versenyző, aki legalább ennyire jó helyről indulhatott, Ricardo Rodriguez volt az 1961-es Olasz Nagydíjon. Nem csoda, ha csapata is alig győzte dicsérni. „Emlékeznünk kell arra, hogy a fiúk még sosem vezettek itt nedves pályán korábban, míg a többiek igen, ezért a lehető legjobban kellett felmérniük a helyzetet” – mondta James Key technikai igazgató. „Max kiemelkedő munkát végzett, figyelembe véve, hogy velünk még sosem találkozott ilyen körülményekkel. A harmadik rajtsor kitűnő!”

A Q1-ben remeklő Carlos Sainz Jr. is biztosan szívesen lenne most holland csapattársa helyében. „Csalódott vagyok a mai eredménnyel, mivel a Q3-ba jutás több mint valószínűnek tűnt, nagyszerű eredménnyel zárhattunk volna. Nagyon jó formában voltunk, de sajnos egy kezdő hibát vétettem a 14-es kanyarban, a kerekem pedig blokkolt, amikor eleredt az eső” – magyarázta a spanyol, aki végül a 15. helyről indulhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: