DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Schumacher féltestvére a lezuhant géppel akart utazni

Sebastian Stahl, Michael és Ralf Schumacher féltestvére egy nappal azelőtt utazott ugyanazzal a Germanwings-géppel, melynek keddi utazása tragédiába torkollt a Francia-Alpok felett.

Isten kegyeltjének mondhatja magát Sebastian Stahl, a Schumacher-fivérek féltestvére, aki édesapjuk későbbi házasságából, 1978-ban született. A szintén autóversenyzőként tevékenykedő német pilóta a múlt hétvégén Barcelonában járt egy fotózáson, és azt fontolgatta, hogy eltolja egy nappal a hazautazást – méghozzá a Germanwings lezuhant 9525-ös járatát szemelte ki magának.



A Németországot egy alkalommal, az A1GP 2006-os sanghaji futamán képviselő, és azóta szériaautókkal versenyző Stahlt a Berliner Kurier találta meg Neunkirchen-Seelscheidben található otthonában. „Igen, élek” – válaszolta Stahl a lap megkeresésére. „Hihetetlen, hogy mennyi barátomnak és ismerősömnek mondhattam ezt el a héten. Ugyanazzal a Germanwings-géppel utaztam Barcelonából Kölnbe, amely 24 órával később lezuhant.”

„Óriási szerencsénk volt, hiszen vasárnap esett, így gondolkodtunk azon, hogy egy nappal eltoljuk az utazást. Ebben az esetben valószínű, hogy én is ott lettem volna azon a bizonyos járaton. Nem hittem volna, hogy ilyen gépeket katasztrófa érhet. Ugyanazok felett a hegyek felett repültem el, mint ahol megtörtént a tragédia. Imádkoztam az elhunytakért” – tette hozzá a legutóbb a SEAT Leon Eurocupban versenyző pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: