DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Indulhat a Manor, Grosjeant megbüntették

Noha egyik pilótájuk sem érte el a 107%-os limitidőt, az FIA engedélyezi számukra az indulást a sepangi Malajziai Nagydíjon - ám Grosjean rajtbüntetést kapott vasárnapra.

A Manor hivatalos sajtóközleménye éppen a döntés előtt érkezett meg, amelyben mindkét pilóta még csak reménykedett abban, hogy rajthoz álljanak vasárnap – Merhi élete első, Stevens élete második futamán.



Sajnos egyik pilóta sem tudott a 107%-on belülre kerülni az időmérő edzés első szakaszában: Roberto Merhi négy tizeddel maradt el ettől, míg Will Stevens ki sem futott a pályára üzemanyag-probléma miatt, ám a korábbi edzéseken mutatott tempó alapján jogot formálhattak az indulásra. „Habár csalódottak vagyunk az időmérő alakulása miatt, arra kell koncentrálnunk, amit eddig elértünk, és hogy elkezdjük a fejlődést” – nyilatkozta a spanyol.

„Nyilvánvalóan rossz érzés volt, hogy ki kellett hagynom az időmérőt. A harmadik edzésen az üzemanyag-rendszer hibásodott meg, és hiába próbáltuk megjavítani, nem sikerült. A korábbi köridőim bizonyították, hogy képes vagyok 107%-on belül futni – lépésről lépésre haladunk előre” – fogalmazott Will Stevens.

Az FIA végül engedte rajthoz állni a csapatot, a szövetség azonban nem volt mindenkivel ilyen nagylelkű: Romain Grosjeant két pozícióval hátrébb sorolták bokszutcai vétség miatt, aki így csak a 10. helyről indulhat majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: