DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Rögtön tudtam, hogy jó kör lesz

A brit F1-es versenyző már a Q3 legelején megfutotta azt az időt, amely később pole-pozíciót ért neki. Kitekintett a holnapi versenyre, ahol a tavalyinál is nagyobb forróságra számít.

A Q2 megszakítása nem jött túl jól Lewis Hamiltonnak, de továbbjutott az időmérő utolsó etapjába, amelyen nedves, de fokozatosan felszáradó pályán megszerezte idei második pole-ját. Csapattársa, Nico Rosberg majdnem fél másodperccel elmaradt tőle, habár kettejük közé beékelődött Sebastian Vettel is, aki 0,074 másodperc híján megszerezte az elsőséget.

„Határozottan nagyon boldog vagyok az első körömmel, és hálás, hogy az a kör végig kitartott” – utalt Hamilton a kvalifikáció után arra, hogy pole-t érő idejét már az utolsó szakasz elején megfutotta. A 1:49.834-es eredményt később ő sem tudta túlszárnyalni. „Általánosságban jó kör volt. Pozitívan éreztem róla.”



„Ez a dolog mindig nehéz, mivel úgy mentünk ki, hogy hétvégén közülünk még senki sem vezetett az esőben. Az első kör mindig az ismeretlen. Sosem akarsz túl sok kockázatot, de az érzet jó volt a körön, ezért odatettem magam. A következő egy ponton jobb volt, aztán veszítettem egy kicsit.” Ennél a próbálkozásnál azért kellett visszavennie, mert csapattársa, Rosberg mögé került, aki feltartotta. „Nem igazán emlékszem, hogy bármi probléma lett volna, nyilván nem volt.”

Az előző évi versenyen első sepangi győzelmét begyűjtő versenyző izgalmas taktikai harcot vár. „Tavaly háromszor álltunk ki, és nagyon, nagyon nehéz volt a gumikkal itt, főleg a forró hőmérséklet miatt. Plusz a verseny korábban kezdődik, ezért még melegebb lesz. Ha az idő száraz, igazi kihívást fog jelenteni mindenkinek, az autót, de a gumikat és stratégiát is beleértve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: