DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso: Három-négy verseny múlva pole-ban leszünk

Ha a Manor autóit leszámítjuk – kérdéses, hogy Merhi és Stevens rajtengedélyt kapnak-e –, Ausztráliához hasonlóan a McLaren párosát találjuk az F1-es mezőny végén, köridejük azonban jelentősen erősödött.

Jenson Button a 17. rajtpozíciót szerezte meg Sepangban, akárcsak Melbourne-ben, de amíg Ausztráliában 2,836 másodperccel maradt le a Mercedestől, addig itt 2,367-re csökkentette a különbséget. Ráadásul ezúttal közepes, a szezonnyitón viszont lágy keverékkel érte el eredményét – a különbségben a Honda erőforrás látványos javulását látja.

„Amikor 17. vagy a rajtrácson, nyilván mindig csalódott leszel” – mondta az edzés után Button. „De ha előrelépés tekintetében nézzük, mit vittünk véghez, akkor nagy előrelépést látunk. Azt hiszem, holnap még többet fogunk mutatni a magas üzemanyagszinteken. Azt hiszem, jelentős javulást értünk el a motorral. Valószínűleg látni fogjuk a versenyen, hatékonyság tekintetében, és üzemanyag-fogyasztásban úgyszintén. Őrült mennyiségű benzint spóroltunk meg az első versenyen, 20 %-ot is.”



Fernando Alonso első idei időmérőjén egy tizeddel kikapott csapattársától, ő azonban még Buttonnál is optimistább. „Nehéz időszak ez számunkra, hogy a Q1-en kívül vagyunk, de látjuk a tényeket és számokat, ez pedig azt jelenti, hogy tempó tekintetében sokkal jobban állunk Ausztráliánál. Azt hiszem, nagyon nagy előrelépést tettünk. Ha másfél másodpercet javulunk minden hétvégén, három-négy verseny múlva pole-ban leszünk!” – lelkesedett a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: