DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull célja versenyen is a legjobb négy

Az energiaitalos csapat azok közé tartozott, akik a legtöbbet profitáltak a változó körülményekből. Ricciardo és Kvjat a 4. és 5. rajtkockából indulhat az F1-es Malajziai Nagydíjon.

Természetesen a száradó, vizes pálya is közrejátszott, mindazonáltal a Red Bull elégedett lehet a Malajziai Nagydíj időmérő edzésével, amelyen a negyedik és ötödik rajthelyet szerezték meg. Egyedül a Mercedesek és Sebastian Vettel hármasa végzett előttük, ha ezt a versenyen is tartani fogják, előrelépést könyvelhetnek el a csalódást keltő ausztrál futam után.

„Mindig is jók voltunk az esőben, és még mindig van néhány dolog, amin javíthatunk, de a negyedik egy jó eredmény a csapat számára” – mondta a kedvezőbb helyezést megszerző Daniel Ricciardo, aki 1,7 másodperccel maradt le a pole-pozíciós Lewis Hamiltontól. „A második sor jó rajthely, remélhetőleg csatázni fogunk holnap. Lépésről lépésre javulunk, és a jó irányba tartunk. A gumikopás mértéke nagy lesz, ezért valószínűleg három kiállás jellemzi a holnapot. Ha a legjobb négy között értünk célba, az már jó lesz.”



A jóval gyengébb melbourne-i 13. rajthely után Danyiil Kvjat közvetlenül rutinosabb csapattársa mögött sorakozhat fel. „Erős kvalifikáció volt számunkra, a 4. és 5. hely jó a csapatnak, de a körünkre gondolva valószínűleg egy kicsit túl korán mentünk ki. Talán jobb lett volna később, de mindig nehéz megítélni a körülményeket. Összességében sok pozitívumot lehet meríteni ebből a hétvégéből, és látjuk az előrelépéseket. Ez egy jó kezdet.”

„A csapat és a versenyzők is a maximumot hozták ki a nehéz időmérőkből” – dicsérte meg embereit Christian Horner csapatfőnök. „Amikor az eső megérkezett Q3-ban, tudtuk, hogy az életünk nehezebb lesz. Amint láttuk, Malajziában a pálya hihetetlenül gyorsan szárad. Mindkét fiú a maximumot hozta ki az autóból. Remélhetőleg erős rajthelyekkel jó versenyünk lehet holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: