DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

TAG Heuer: Három évtized a McLaren oldalán

A svájci óragyártó és a wokingi F1-es csapat immár három évtizede harcol együtt a sikerekért, amiből ki is jutott nekik bőven, többek közt olyan nagyságoknak köszönhetően, mint a legendás Ayrton Senna.

Az idei Genfi Autószalonra a TAG Heuer egy különleges kiállítással érkezett, hogy megünnepelje harminc éve tartó együttműködését a McLarennel. A mintegy ezer négyzetméteres területen a svájci márka és a wokingiak partneri kapcsolata mellett számos más motorsport is szerepet kapott, így a rali, a hosszútávú versenyzés, a Formula-E, valamint olyan nagy presztízsű események, mint a Carrera Panamericana vagy Goodwood.

A 2015-ös év különleges a McLaren és a TAG Heuer kapcsolata szempontjából, hiszen immár három évtizede tart ez a partnerség, mely a leghosszabb, ami egy óragyártó és egy F1-es csapat közt fennáll. E közös értékekre, úgymint teljesítményre, precízióra, presztízsre és innovációra alapuló kapcsolatnak a svájci cég többek közt egy exkluzív piros-fekete TAG Heuer órával állított emléket.

senna_ora

Az elmúlt harminc esztendőnek számos nagy alakja volt, köztük a legendás Ayrton Senna, akinek itt látható, tökéletes koncentrációt kifejező képe kiemelt szerepet kapott a kiállításon.


Az idei év más szempontból is fontos a TAG Heuer számára, hiszen a név ismét feltűnik majd a Le Mans-i 24 óráson, az innovatív GT-R LM NISMO autóval érkező Nissan partnereként. A rali világbajnokságon szintén van kiért szorítaniuk, hiszen az előző két szezon győztese, Sebastien Ogier a nagy triplázásra készül idén, ami egyelőre remekül alakul a számára, hiszen háromból három versenyt nyert eddig.

Az FIA legfiatalabb sorozata, a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvendő Formula-E szintén szoros kapcsolatban áll a TAG Heuerrel, hiszen több szállal is kötődnek egymáshoz: a svájci cég nem csupán a széria hivatalos partnere és időmérője, hanem két istállóval is együttműködik: a China Racinggel és a Mahindra Racinggel. Utóbbi csapat egyik versenyzője pedig nem más, mint a legendás Ayrton Senna unokaöccse, Bruno...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: