DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Utolérheti-e a Mercedest a Williams?

A grove-i istálló főmérnöke, Pat Symonds szerint igen, bár az Ezüstnyilak előnye jelenleg tetemesnek tűnik. A szakember emellett kiemelte, mely csapatok lesznek a Williams legfőbb F1-es riválisai 2015-ben.

Eredmények tekintetében a második barcelonai kollektív teszten tűnik legjobbnak a Williams istálló, ugyanis Massa első hellyel kezdett, majd Bottas második volt pénteken, és szombaton is a második legjobb időt autózta a grove-iak brazil pilótája.

A Mercedes eddig konstans a csapat előtt teljesített, de Pat Symonds szerint nem lehetetlen, hogy hamarosan beérjék őket. „Úgy tűnik, most a Mercedes van fölényben, de mindenki keményen dolgozik nálunk, hogy elkapjuk őket. Noha nem lehet pontosan megbecsülni, még egyértelműen előttünk vannak, de mi, a Red Bull és a Ferrari közel járunk.”



Symonds azt remélte, hogy az új autójával sikerül közelebb kerülni hozzájuk, mint tavaly, de Nico Rosberg pénteki csodaköre után átértékelte a szituációt. „Nagyon meglepődtem, hiszen addig a pontig azt hittem, hogy nagyon közel járunk hozzájuk. Lenyűgözött, de nem hinném, hogy emiatt sokkal rosszabb helyzetben lennénk.”

A Williamst majd’ 20 év után ismét a csúcsra vezetni kívánó Symonds optimista maradt a jelenlegi állást illetően. „Eddig minden simán alakult. Csak 12 napunk van arra, hogy feltérképezzük a megbízhatóságot, és a teljesítményt – mindez nagy fegyelmezettséget követelt. Nem lettünk rosszabbak tavaly óta, csak folytattuk a megkezdett munkát. Még sok tennivalónk akad, hiszen nem aknáztuk ki a csapatban rejlő összes lehetőséget.”

Symonds hozzátette a Motosport.com-on megjelent nyilatkozatában, hogy az FW37-es már nagyon közel áll ahhoz a specifikációhoz, amit Melbourne-ben fognak használni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: