DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Lotus: Mindjárt a célnál, de mégsem

A Lotus F1-es csapata a tervek szerint haladt programjával szombaton, Romain Grosjean pedig utolsó tesztnapját futotta az E23-as volánja mögött - a francia szerint még van hová fejlődniük.

Egy nap maradt hátra az utolsó kollektív tesztből, és a pont ekkora hátránnyal induló Lotus pedig a tervek szerint halad, noha abban a legközelebb valószínűleg csak Melbourne-ben autóba ülő Romain Grosjean, és Alan Permane is egyetért, hogy addig sokat kell még fejlődniük.

„Hosszú nap volt, és a pálya sokat változott ez alatt. A délelőttünk az aerocsomagunk próbálgatásával telt, de emellett tovább dolgoztunk a beállításokon, hiszen kevés idő van már Melbourne-ig” – nyilatkozta az ötödik helyen végző Grosjean a nap végén.



„A délután a versenyszimulációra terelődött a hangsúly, és maximalizálhattuk a teljesítményt. Még mindig megvan a fejlődési potenciál több területen, és nagyon sok mindenen kell még javítanunk, hogy ott tartsunk, ahol szeretnénk lenni Melbourne-ben. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon.”

A csapat pálya menti feladatokért felelős mérnöke, Alan Permane is beszélt a gárda napjáról: „Ma szintén alapos munkát tudtunk végezni, hiszen az autónk nagyon megbízhatónak bizonyult. A pályán uralkodó viszonyok trükkösek voltak, hiszen az aszfalt hőmérséklete folyamatosan változott, ennek ellenére száz kör felett tudtunk teljesíteni, és a különféle beállításoknak köszönhetően rengeteg adatot gyűjthettünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: