DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

"Tudtuk, hogy gyorsak, de hogy ennyire..."

Röviden így lehet összegezni a riválisok véleményét a barcelonai F1-es tesztsorozat hatodik napjáról, melyen Nico Rosberg egy elképesztően jó kört futott – ráadásul nem is a szuperlágy keveréken...

Nico Rosberg pénteken egy 1:22,792-es körrel demoralizálta a riválisokat, melyet ráadásul lágy abroncsokon teljesített, és nem szuperlágyakon. Ez a kör hét tizeddel volt gyorsabb Massa előző napi legjobbjánál, és 1,2 másodperccel az aznapi második helyezettnél, Massa csapattársánál. Amikor utóbbit Rosberg köréről kérdezték, így felelt:

„Egészen gyors volt, azt hiszem, kissé meglepett mindenkit. Persze tudtunk, hogy gyorsak, ám ez a kör nagyon gyors volt. Nem tudom, mennyi üzemanyaggal mentek, vagy hogy mennyire használták ki a motort, mindenesetre az biztos, hogy előttünk vannak, ez jelenleg tény” – mondta Bottas, akivel Button is teljes mértékben egyetért:

rosberg_barcteszt



„Hihetetlenül gyorsak, egyértelmű, hogy messze le vagyunk maradva tőlük, persze nem tudjuk, hogy ki mennyi üzemanyaggal körözött. Igazából az egyetlen dolog, amit ilyenkor megvizsgálhatunk, azok a hosszú etapok, melyek nagyon-nagyon érdekesek. A Mercedes e tekintetben mérföldekkel mindenki más előtt jár” – ismerte el a rivális csapat erejét Button.

Sebastian Vettel, aki tegnap a negyedik leggyorsabb volt, szintén elismeréssel szólt Rosberg köridejéről: „Nem tudom, milyen abroncsokat használt, mindenesetre nagyon erős eredményt futott. Szerintem egyértelmű, hogy ha valaki idén győzni akar, abban a Mercedes lesz a legnagyobb ellenfele.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: