DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff szerint 150 millió túl sok Hamiltonért

Nem dollárban, nem euróban, hanem brit fontban. Ez pedig Toto Wolff szerint nem ér meg ennyit azért, hogy Lewis Hamilton további három évre kötelezze el magát a Mercedeshez.

A címvédő szerződése 2015 végén lejár, és a győztes Abu Nagydíj óta rebesgetik a Mercedesnél, hogy a kontraktus meghosszabbítása egyszerű formalitás csupán. Ennek ellenére két héttel a szezon kezdete előtt még semmi sincs eldöntve, noha a brit sajtó tudni véli, hogy Hamilton 150 millió fontot kaphat csapatától három évre.

„Ez a szám olyan messze áll a valóságtól, hogy már-már szatirikus” – nyilatkozott Toto Wollff a Motorsport-Total.com-nak. Állítása jogosnak is tűnhet, hiszen ezzel még a Daimler vezetőjénél, Dieter Zetschénél is többet keresne. „Aki ennyit invesztál a sportba, egyáltalán nem érti, hogy mi folyik itt. A versenyzőknek van piaci értékük, de ekkor szám, nem több mint illúzió.”



Wolff hozzátette, hogy több dolog határozza meg egy versenyző értékét. „Milyen különbséget jelent a sportolói teljesítmény és a reklámérték? Minden a kínálattól és a kereslettől függ. Azt láthattuk a múltban is, hogy néhány versenyző nagyobb fizetést kapott másoknál, még is ugyanúgy teljesített. Lewis Hamilton értékét növeli, hogy a sztárvilágban és a vörös szőnyegen is otthon érzi magát, de Wolff szerint a Daimler nem hajlandó ekkora összeget fizetni neki. "Pontos elképzelésünk van erről” - mondta a főnök.

Ami a folyamatos találgatásokat illeti, Wolff hozzátette: „Nem sürget minket az idő. Lewis januárban visszatért, és elkezdtük a tárgyalásokat. Azóta folyamatosan beszélünk erről, hiszen egy hosszútávú szerződés megkötéséhez sok idő kell – még mindig elérhető, hogy továbbra is együttműködjünk. Mi akarjuk őt, és ő is velünk akar maradni, az a lényeg hogy olyan alapokat biztosítsunk, mely mindkét fél számára megfelelő. Ahol jó együtt dolgozni másokkal. Nálunk pedig mindez elérhető” – tette hozzá sokatmondóan az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: