DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettel tulajdonképpen nem is látta az esetet

Noha az összeesküvés-elméletek alapjául szolgáltak Sebastian Vettel szavai Fernando Alonso múlt heti F1-es tesztbalesetéről, most kiderült, hogy a német pontosan nem is látta, mi történt.

Bár Sebastian Vettel korábbi nyilatkozata hozzájárult a Fernando Alonso balesetét körülvevő pletykákhoz, a német versenyző most elmondta, hogy tulajdonképpen az incidens elejét nem is látta, így azt sem tudja megmondani, hogy valóban a szél miatt történhetett-e az ütközés – mindenesetre ezt is elképzelhetőnek tartja. Amikor megkérdezték, hogy elég erős volt-e a szél ahhoz, hogy kibillentse az autót az egyensúlyából, Vettel így felelt:

alocrash2



„Szerintem igen, Carlos Sainznak is volt egy balesete ott, ahol Fernando elvesztette az irányítást. Nagyon szeles nap volt” – idézi Vettelt blogján Adam Cooper. „Nem vagyok benne biztos, hogy mi történhetett, bár mögötte voltam, nem igazán láttam. Egy kicsit elkéstem, szóval a baleset elejét nem láthattam, csak azt, amikor eltalálja a falat. Nem tudom, mi történt előtte, így nem ítélhetem meg, hogy a szél miatt történt-e az eset.”

„A történtek után azonnal átmentem a McLarenhez, elmondtam nekik, hogy mit láttam, és megkérdeztem, hogy Fernando rendben van-e, ám ezt ekkor még nem tudhattuk. Persze még ma is sokkol, amikor azt hallom, hogy több időre van szüksége a felépüléshez, de az a legfontosabb, hogy alapvetően azért rendben van” – mondta a német világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: