DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Van, aki csodálja Ecclestone-t

Alejandro Agag is mindenható úr, igaz csak a Formula-E-ben, de szeretne olyan lenni, mint Bernie Ecclestone, aki 84 évesen is fiatalos hévvel veti magát az üzleti élet cápaúsztatójába.

Ígéretesnek tűnik a tavaly beindult elektromos sorozat, de népszerűségében nagyon messze áll még a Forma 1-től – és mindez Bernie Ecclestone-nak köszönhető, aki az elmúlt négy évtizedben gazdagok passziójából a világ legprofibb sportvállalkozásává növelte a sportágat, mi több, éves bontásban a Forma-1 viszi a pálmát a sportesemények nézettségében is.



Azonban a brit helyettesítése évek óta küszöbön áll, ami Agag szerint nem lesz egyszerű. „A Formula-E olyan, mint az F1, csak kicsiben, én pedig nem tudom abbahagyni a gondolkodást: hogy a fenébe csinálja? Rengetegen vannak körülöttem, egy igazi csapattal dolgozok együtt, ő pedig mindent magában csinál. Hihetetlen, mennyi mindent elbír, és azt hiszem, ezt lesz a legnehezebb folytatni.”

„Egy nap végén tele van a dolgozószobája szerződésekkel, de mindet ismeri, hiszen ő maga kötötte őket. A csapatok bíznak benne, és ezt nagyon nehéz volt kivívni” – nyilatkozta a korábban politikusként tevékenykedő Agag a Forbesnak.

Maga Ecclestone említette korábban, hogy a sportág meg fog változni távozása után. „Nem jelölök ki senkit a folytatásra, hiszen úgysem tudná senki úgy csinálni, ahogyan én. Frank Sinatrát is meg lehetett volna kérdezni, hogy kit jelölt volna helyettesének. Tud egyáltalán valaki úgy énekelni, mint ő? Nem. Valaki tudná úgy folytatni ezt az üzletet, ahogyan én? Nem. Lehet jobbak lesznek nálam, de nem fogják ugyanígy csinálni.”

Ahogyan a Forbes fogalmaz: ez valóban nem túlzás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: