DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Rosberg: Még van hová fejlődnünk...

Meglepően hat a pénteki F1-es tesztnapon legjobb időt futó Nico Rosberg nyilatkozata, aki hét tizeddel javította meg Felipe Massa csütörtöki idejét - szerinte messze vannak még a céltól.

Ha ez a cél a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj, talán még érthető is – a 2014-es világbajnokság ezüstérmese azonban minden bizonnyal arra gondolt, hogy a jelenlegi teljesítményük még nem ott tart, amit elképzeltek a teszt előtt. Mindezt annak ellenére, hogy a szakma ódákat zeng a Mercedesről, és ez a nap volt az, amely után kezd felsejleni mindenki előtt a domináns tavalyi szezon.



„Noha a számok mást mutatnak, a mai nap nehéz volt, hiszen messze vagyunk még attól, ahol lenni szeretnénk, amit nem igazán értünk. Egész nap üldöztük a megfelelő beállítást és nagyon nehéz volt eldönteni, melyik irányba induljunk el. Sokat küszködtem túlkormányzottsággal, így az autó hátsó része folyamatosan csúszkált, és azzal ment el a napunk, hogy ezen javítsunk.”

A német pilóta az opciós gumikon futotta 1:22. 792-es idejét, mellyel 7 tizedet javított Felipe Massa csütörtökön felállított idején, és ez 2 és fél másodperccel volt gyorsabb kör, mint amellyel Lewis Hamilton megszerezte a tavalyi Spanyol Nagydíj pole pozícióját.

Rosberg viszont hozzátette, hogy a lágy gumis tempó csalóka lehet, és elrejtheti az autón fellépő egyensúlyproblémákat. „A lágy gumik használata javított a tapadáson, és ilyenkor mindegy, hogy állunk a balansszal. Kezdem jól érezni magam az autóban, és a nap végén végre elégedettként szálltam ki belőle” – idézte a német pilótát a Crash.net, aki vasárnap még pályára viszi a W06-ost Barcelonában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: