DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Max Verstappen nem is látszik újoncnak”

Újabb dicséretet zsebelhetett be a bemutatkozására készülő Max Verstappen, aki az Autosport magazin szakértője, egy egykori F1-es pilóta szerint lenyűgöző teljesítményt nyújt egyelőre.

Lehet, hogy F1-es versenyzőként nem sok sikert ért el, szakértőként viszont egyre népszerűbb a Formula-E-ben vitézkedő Karun Chandhok, aki televíziós szereplései mellett az Autosport hasábjain is megosztja véleményét a nagyközönséggel. Az indiai versenyzőt most az olvasók kérdezhették a tesztek kapcsán, s aligha meglepő módon mindenekelőtt az erőviszonyok szolgáltatták a témát:

Amikor arról kérdezték, ki lehet az év meglepetése, Chandhok így felelt: „Nem hiszem, hogy lenne csapat, akik nagy meglepetést okoznak, de Kimi Raikkönen szerintem jobb formában lesz, mint azt várnánk, és Max Verstappen is jóval erősebb lesz újoncként, mint aztán az emberek talán várnák. Nem igazán tűnik újoncnak, konzisztensen vezet, igazán jól.”

verstappen_teszt



„Nem túlságosan agresszív, de ahhoz eléggé, hogy működésre bírja az abroncsokat, amikor a keményebb keverékeken vezet. Nem látsz olyat, hogy blokkolja a kerekeket, vagy elhagyja a pályát, úgy gondolom, hogy lenyűgöző, amit csinál. Nehéz megmondani, hogy mennyivel jár a többi újonc előtt, amíg el nem jutunk egy versenyhétvégéhez, hiszen Melbourne-ben, egy olyan pályán, melyet nem ismer, más lehet a helyzet. Most mindenesetre roppantul impresszív, amit mutat.”

Chandhokot emellett arról is megkérdezték, hogy lesz-e valaki idén, aki kihívás elé állíthatja a Mercedes gyári csapatát: „Jelenleg ezt nehéz lenne megmondani. Talán a Williamsnek lehet erre a legjobb esélye, de mivel ők a Mercedes ügyfelei, nem hiszem, hogy képesek lehetnének a bajnoki címért küzdeni...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: