DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Button odatette magát, végre örülhet a McLaren

Első, igazán produktív tesztnapján van túl a wokingi csapat 2015-ben, Jenson Button majdnem feleannyi kört futott pénteken, mint a gárda az elmúlt 9 napon - összesen.

Joggal gondolhatják úgy a McLarennél, hogy innen határ a csillagos ég: eddig nem telt el tesztnap a 2015-ös évben probléma nélkül, s noha Jenson Button délután ismét megállt elektronikai probléma miatt, végre elégséges mennyiségű kört sikerült felírnia a csapat számlájára. A brit pilóta 101 kört tett meg, legjobbja (1:25.590) az ötödik helyre volt elegendő.



A csapat közleménye szerint a nap első része az első szárny próbálgatásával és ehhez kapcsolódó beállításokkal telt, délután pedig hosszú etapokat próbáltak teljesíteni a mechanikai egyensúly megismerése érdekében. Mivel komoly kényszerszünet nem hátráltatta a csapatot, Buttonnek sok időt sikerült a pályán töltenie, melybe számtalan bokszkiállás-gyakorlat is belefért.

Jenson Button – aki még vasárnap visszaül az autóba – szerint az elkövetkezendő két hétben nagyon sokat fog fejlődni csapata. „Annak ellenére, hogy rengeteg tennivalónk van még, jó napon vagyunk túl. Sosem könnyű, ha ilyen sok kihagyott és balul sikerült tesztnap van a hátunk mögött, de fejlődünk, és rengeteg hasznos információt tudtunk szerezni. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de azt biztosra veszem, hogy sokat sikerül fejlődnünk Ausztráliáig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: