DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Williams még mindig sötét lóként száguld

A csütörtöki első hely után második pozíció jutott pénteken a Williamsnek, de amíg a többiek tempóját nagyjából be lehet lőni, ők Melbourne-ben kezdhetik az F1-es szezont a középmezőnyben, de akár győzelemmel is.

Valtteri Bottas a harmadik legkevesebb kört autózta az utolsó kollektív teszt második napján, és nyolc tizeddel maradt el a tavaly végig üldözött Mercedest vezető Nico Rosbergtől. A finn pilóta 1:23.995-ös ideje a második helyre volt elég, és a nap végén elégedetten nyugtázta az elvégzett munkát.



„Nagyszerű volt a teljesítményre fókuszálni ma, és azon dolgozni, hogy egyre lejjebb és lejjebb menjen a köridő. Keményen dolgozunk, és még mindig van két napunk hátra, ami alatt még rengeteg a teendő. Nagyon zsúfolt volt a napunk, de elégedett vagyok az autóval, jó volt az egyensúlya, és összességében is pozitív élményeim voltak. Még biztosra kell mennünk a hosszú etapokon, és nem csak az időmérős teljesítményen kell dolgozni.”

A csapat tesztelésért felelős főmérnöke, Rod Nelson hasonlóan kellemes tapasztalatairól nyilatkozott: „A napot az aerocsomagunk tesztelésével kezdtük, majd következett az adatok összehasonlítása. Ezt követően a teljesítményre helyeztük a hangsúlyt, később pedig a versenyszimulációk következtek hosszú etapokkal és rajtgyakorlatokkal. Néhány új elem is felkerült az autóra a nap folyamán, melyek a várt módon változtattak az autón. Még két napunk van hátra, mely alatt rengeteg munkánk van” – vélekedett a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: