DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Sauber jár a legtöbb körnél

Szám szerint 263-nál tartanak a második teszten, akárcsak Ericsson csütörtökön, ma Felipe Nasr is lehúzott egy versenyszimulációt. A svéd második helyét ezúttal egy harmadik követte, az F1-es csapat jerezi formáját mutatja.

A Sauber újabb erős napot teljesített, az eredménylistán harmadik helyig jutó Felipe Nasr 1:24.071-es körét, bár 1,2 másodpercre elmaradt Nico Rosberg legjobbjától, a második Felipe Massától csak néhány század választotta el. Emellett 141-szer járta körbe a pályát, kettővel maradt el a legeredményesebb Sebastian Vetteltől.

„A mai egy nagyon produktív nap volt, mivel sikerült végigmennünk a teljes programunkon” – kezdte értékelését Felipe Nasr nagyon hasonlóan ahhoz, ahogy Marcus Ericsson indította sajátját előző nap. „Délelőtt sikerült megtalálnom az érzést az autóval a lágy és közepes gumikon teljesített etapok során, ami nagyon pozitív. Az ebédszünet után versenyszimulációt teljesítettem különböző gumikon. Jó tapasztalat volt, most már jobban értem az autó viselkedését a hosszabb etapok során.”

Nasr egy folyadékos aerodinamikai mérés után


„Szintén elégedett voltam a kocsi egyensúlyával. Ma ismét sikerült előrelépést tennünk, és folytatnunk kell az utat ebbe az irányba” – zárta a brazil, aki az előszezon utolsó tesztnapján, vasárnap ülhet még autóba.

Giampaolo Dall’Ara, a csapat vezető pályamérnöke azt is hozzátette, milyen új alkatrészt próbáltak ki péntek folyamán. „A program többé-kevésbé ugyanaz volt, mint tegnap, aero-mérésekkel és versenyrajtokkal délelőtt. Később Felipe versenyszimulációt teljesített, és egy különböző hátsó szárnyat is tesztelni tudtunk a nap végén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: