DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Tiszteletben kell tartani Alonso távozását a Ferraritól

Így vélekedik a spanyol korábbi főnöke. A Ferrari-házasság azért hiúsult meg, mert épp rosszkor, egy „fejetlen” időszakban csatlakozott az F1-es csapathoz. Hogy a McLaren helyes választás volt-e, a jövőben derül ki.

Adrian Campos a 80-as évek végén versenyzett a Formula-1-ben, azóta saját csapatai kapcsán találkozhatunk nevével: részt vett 2010-ben a Hispania Racing Team elindításában, 2014-ben a saját nevét viselő Campos istálló négy nagy sorozatban, a GP2-ben, GP3-ban, Formula-E-ben (a China Racing formájában) és WTCC-ben is érdekelt volt. 1999-ben a Campos színeiben teljesítette első formaautós szezonját Fernando Alonso.

„Őszintén szólva azt gondolom, mindannyiunknak tisztelnünk kellene a döntést, amelyet Fernando hozott meg. Csak ő tudott mindenről, ami ide vezetett” – nyilatkozta Adrian Campos a spanyol AS lapnak. Azt is elmagyarázta, a spanyol a lehető legrosszabbkor váltott a nagy múltú istállóra.



„Annyit mondhatok csak, hogy nehéz időszakon ment keresztül egy teljesen fejetlen Ferrarinál, ahol jelentős problémák adódtak Montezemolo számára, aki végül távozott, egyes főnökök pedig, akik semmit sem tudtak a versenyzésről, nagyszerű inkompetenciát mutattak arra, hogy csapatot építsenek. Sajnos Fernandónak nem volt egy olyan főnöke, mint Jean Todt, vagy egy rendkívül megbecsült technikai szakembere, mint Ross Brawn, ellentétben Schumacherrel.”

„A Ferrari-Alonso házasság elromlott. A Honda eközben számtalan bajnoki címet nyert, habár az utolsó projektjük katasztrofális volt. A Honda McLarennel való terveit és a költségvetését Fernando ismeri, ez alapján pedig kiderül, hogy jó döntést hozott-e. Mindenki azt mondhatja, amit akar, de tisztelnünk kell a választását. Majd meglátjuk, mi fog történni” – tette hozzá az egykori F1-es.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: