DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Fantasztikus versenypálya épül Tenerifén

Elméletileg akár F1-es futamok rendezésére is alkalmas versenypálya épül a tenerifei turistaparadicsom kellős közepén, az óceán és vulkanikus hegyek által körülzárva. Az építkezés hamarosan kezdődik.

Nem mindennapi versenypálya épül a Spanyolországhoz tartozó Tenerife szigetén. Az FIA előírásainak megfelelően tervezett Tenerife Island Circuit, melyet úgy építenek meg, hogy autó- és motorversenyek rendezésére is alkalmas legyen, a sziget napfényes déli oldalán fekszik majd, mindössze három kilométerre az Aeropuerto de Tenerife Sur repülőtértől.

tenerife_terv



A pályát elsősorban fantasztikus környezete teszi majd igazán különlegessé. Déli oldala a tengerre néz majd, míg északról vulkanikus hegyek övezik. A természet csodáit a tenerifei üdülőparadicsom jól kiegészíti majd, hiszen az aszfaltcsík közvetlen környezetében luxushotelek és szabadidős centrumok találhatóak, azaz a versenyzők és a szurkolók kiváló szórakozása is garantált.

A tenerifei versenypálya a tervek szerint az FIA legmagasabb besorolását kaphatja, ami elméletben arra is alkalmassá tenné a 4068 méteres aszfaltcsíkot, hogy F1-es futamokat rendezzenek rajta. A pályán, ahogy az mostanában megszokott, több különböző vonalvezetés alakítható ki, sőt akár egyszerre két futamot is rendezhetnek rajta, egyet a főpályán, egyet pedig a 4-es számú belső aszfaltcsíkon – persze ennek a gyakorlatban igen kevés értelme van...

 

tenerife_vonalvezetesek

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: