DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Ricciardo: Túl könnyű vezetni a mai autókat

A Red Bull ausztrálja jobban örülne, ha a jelenlegi F1-es autók nagyobb követelményeket állítanának a pilóták elé, ugyanakkor úgy véli, hogy még mindig nehéz belőlük kihozni a maximumot.

Az elmúlt fél évben különösen Max Verstappen előléptetése miatt nyilatkozzák oly sokan, hogy a mostani Forma-1-es autókat minimális formaautós tapasztalattal már el lehet vezetni – most Daniel Ricciardo fejtette ki véleményét erről a témáról a grandprixtimes.com-nak.

„Ezek az autókat fizikailag könnyű irányítani. A fiatal srácoknak ezért nem esik nehezükre, hogy alkalmazkodjanak az F1-hez – emlékszem az első tesztemen még 2009-ben, akkora erőhatások értek, hogy majdnem levitték a fejemet! Ezért lenne jó egy picit nagyobb követelményeket támasztó autókat vezetni.”



Ám álláspontja mellett úgy véli, még mindig nagy erőfeszítés kell ahhoz, hogy valaki kihozza az autókból a maximumot. „Egy jó versenyző másfél-két másodpercre is megközelítheti a legjobb időt, de az utolsó két tizedet kifacsarni belőlük már elég trükkös. A gyors kanyarok már nem olyan gyorsak, mint néhány éve… jó lenne, ha visszatérne az az időszak, amikor csak az igazán tökös gyerekek mertek teli gázon befordulni” – vélekedett a mosolykirály.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: