DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Ferrari: A riválisok nem fedték fel a lapokat

Különösen egy bizonyos ellenfélre célzott Maurizio Arrivabene csapatfőnök, aki szerint az utolsó tesztig nem érdemes erőviszonyokról beszélni. Az olasz ma már Párizsban van, hogy az F1 jövőjét vitassa meg.

Sebastian Vettel besöpörte két saját tesztnapját, Kimi Raikkönen az abszolút legjobb jerezi időt futotta meg – rendkívül látványosan alakult a Ferrari első idei tesztje, ráadásul közvetlenül mögöttük mindig ott járt egyetlen motorpartnerük, a Sauber is. Láthatólag jelentős előrelépéseket tettek, ennek ellenére csapaton belül senki sem tulajdonít túl nagy fontosságot február eleji tündöklésüknek. A csapat vezetője, Maurizio Arrivabene sem.

„Ha összehasonlítást végzünk az előző évvel, ez a néhány tesztnap biztató jeleket mutatott. A csapat jól dolgozott, otthon és a pályán egyaránt, a versenyzők kiváló munkát végeztek, értékes visszajelzéseket adtak a mérnököknek. De mindenekfelett elégedett vagyok azzal, hogy a csoport visszaszerezte a motivációt és csapatszellemet” – mondta a Ferrari közleményében Arrivabene.



Kitért a riválisok teljesítményére is: a Mercedes sosem futott harmadiknál jobb időt, ezt semmiképpen nem tartja reális pozíciónak. „Ami a teljesítményt illeti, nem gondolom, hogy a riválisaink – különösen egyikük – megmutatták volna valódi potenciáljukat ebben a néhány napban. Azt hiszem, az igazságot róluk és magunkról csak az utolsó barcelonai teszten fogjuk megtudni. Most a figyelmem Párizs felé fordítom, ahol a holnapi találkozó a sport jövőjéről fog dönteni” – tért ki arra, hogy a Formula-1 Stratégia Csoportja ma vitatja meg, milyen utat kövessenek a motorok tekintetében az elkövetkezendő években.

James Allison technikai igazgató némileg telhetetlennek tűnő módon arra mutatott rá, gyorsabbak is lehettek volna. „Úgy távozunk a tesztről, hogy nem felelt meg minden várakozásunknak, egyszerűen azért, mert szerettünk volna még több kört teljesíteni, valamint az ember mindig gyorsabb akar lenni. Azonban figyelembe véve, hogyan alakult, általánosságban elégedettek lehetünk, erős rajtot sikerült vennünk” – értékelt a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: