DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Mit ígért Ecclestone a németeknek?

A Nürburgring elmondása alapján biztosan nem azt, hogy nem lesz Német Nagydíj 2015-ben – márpedig a közelmúltban pont ezt jelentette ki az egyik német lapnak.

A Németország F1-es futama körüli fordulatok egyre szövevényesebbé válnak: eleinte úgy nézett ki, a Nürburgring pénzügyi helyzete miatt nem tudja megtartani a 2015-es nagydíjat, kézenfekvőnek tűnt azonban, hogy Hockenheim beugrik helyette, és ezentúl nem csak kétévente, hanem folyamatosan ők tartják a nemzeti versenyt. Bernie Ecclestone azonban a Rheine Zeitung lapnak arról beszélt, Németországban egyáltalán nem lesz nagydíj ebben az évben. Nem sokkal később ezzel ellentétesen nyilatkozott, miszerint a futam megvalósulásán ügyködik. A Nürburgring meglepődött a 84 éves brit kijelentésén, és egy korábbi, bizalmas megegyezést emlegetnek.



„Annyit mondhatok, hogy két héttel ezelőtt volt egy megbeszélésünk Ecclestone úrral, és bizalmasan megegyeztünk” – árulta el a pálya szóvivője, Pietro Nuvoloni. „Ezért kicsit meglepődtünk azon, amit Ecclestone úr mondott, habár három-négy órával később javította magát.”

Nico Rosberg és Niki Lauda már beszélt arról, fájdalmasan érintené őket a verseny hiánya. A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt is úgy véli, a német hétvégének a bajnokságban a helye. „Egyelőre csak a versenynaptárra tudok hivatkozni. Ha arra tekintenek, láthatják a Német Nagydíjat. Ha kereskedelmi problémáik vannak, akkor nem az FIA-nak, hanem a jogtulajdonosnak kellene kommentálnia” – mondta az f1news.ru oldalnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: