DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Az újonc szerint a Mercedes csak altat

Felipe Nasr azt sem tartja valószínűnek, hogy az év további szakaszában bármikor az F1-es eredménylista élén láthatjuk újra a Saubert. Továbbra is látja a teret a fejlődésre.

A brazil újonc hétfőn és kedden vezethetett a jerezi teszten – ma visszaadta a volánt csapattársának, Marcus Ericssonnak –, új csapatával való bemutatkozásán pedig egészen látványosan szerepelt, az első nap második lett Sebastian Vettel mögött, tegnap senki sem bizonyult gyorsabbnak nála. Nem kezdett el azonban rögtön pole-pozíciókon és dobogókon gondolkodni, helyette inkább arról nyilatkozott, a Mercedes biztosan rejteget valamit.

„Őszintén szólva nem gondolom, hogy más szituációkban edzéseket fogunk vezetni” – nyilatkozta a két lábbal földön járó Nasr. „Úgy gondolom, a Mercedes-motoros autók egy keveset rejtegetnek. Nem látom azt, hogy úgy menne nekik, ahogy kellene, 100 százalékon, de sosem lehet tudni. Ez még csak tesztelés, és nem ismerjük mások programját. Boldog vagyok a sajátommal, mostantól pedig Barcelonát várom.”



Nasr beismerte, saját idejét lágy gumikon futotta meg – amelyekkel most ismerkedik –, de nem hozott ki minden bennük rejlő tartalékot. „Azt hiszem, még mindig vannak apró területek az autón, ahol fejlődhetünk, de általánosságban jó volt. A közepes és lágy gumikkal is mentem, azt hiszem, sikerült jól megismernünk mindkettőt, ami főleg nekem fontos, mert ez még új számomra.”

„Sosem próbáltam lágy gumikat a Williamsnél tavaly” – utalt a csapatra, ahol tesztpilótaként töltött egy évet. „Teszten ugyanis sosem volt cél használni őket. Szóval jelenleg még csak alkalmazkodom mindenhez, eddig pedig úgy tűnik, ez egy jó kezdet a csapatnak és számomra is. Nem mondanám, hogy a maximumot nyújtottam, de tisztességes idők voltak lágy gumikhoz képest.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: