DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Öt jóslat a Ferrari bemutatója előtt

A hétfői mclarenes összeállítás után ezúttal itt a Ferrarié: milyen lesz az autó, mi lesz Raikkönennel, és kit fog emlegetni legtöbbször Sebastian Vettel?

Vettel számtalanszor fog tisztelegni Michael Schumacher előtt

Egy 27 éves német srác, többszörös világbajnok, és otthagyja egykori sikerei helyszínét az ágaskodó lovacskáért. Ismerős? Igen, Michael Schumacher is ilyen körülmények között igazolt a Benettontól a Ferrarihoz 1996-ban, és Vettel gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy most ő is vezetheti a vörös csodát.

„Kiskoromban a vörös autóban versenyző Schumacher volt a példaképem, és most óriási megtiszteltetés, hogy én is vezethetek a Ferrarinál” – nyilatkozott először tűzvörösbe öltözve a négyszeres világbajnok, akitől még több, hasonló kommentet várhatunk a szezon folyamán.

Az SF14-T orra hasonló lesz a tavalyiéhoz

Statisztikailag 1993 óta a tavalyi év volt a legrosszabb Maranellóban, hiszen mindössze két dobogó díszítette a Ferrari dicsőségfalát év végén. Tavaly a Mercedes mellett csak ők nem alkalmaztak nyúlványos orrmegoldást az F14-T-n, így könnyen lehet, hogy maradni fog a legutóbbi megoldás – kivéve, ha minden szegmensben törölni szeretnék a szörnyű 2014-es évad emlékeit.



Raikkönen továbbra is érdektelen marad a PR iránt

Ezen még ma született kisfia sem fog változtatni. Hiába az új autó, az új mexikói szponzorok és az új csapattárs, a PR része Vettelre fog hárulni. Persze csak ha eltekintünk a szokásos „I am very happy”- és az „I want to win and no more cares” kezdetű nótáktól.

Nyilvánvaló lesz James Allison hatása

A Lotustól 2013 szeptemberében érkezett brit szakembernek már nem sok beleszólása volt az F14 T tervezésébe, ám az idei autó elkészítését már az elejétől kezdve felügyelhette. Ő az, aki győztes autót faragott a korlátozott költségvetésű Lotus 2012-es és 2013-as autójából – s mivel a pénz Maranellóban nem akadály, biztos garancia lehet a Ferrari sikerére.

A főnök ismerteti nagy tervét

2014 végén hét(!) kulcsfontosságú pozícióban lévő ember is távozott a csapattól, így a modern éra egyik legnagyobb vérfrissítése után mindenképp új idő köszöntött a Ferrarira. A Ferrari pénteki bemutatója alkalmából először lép nagyközönség elé a gárda új csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene, aki már ekkor ismertetheti nagyratörő céljait – az új Ferrariról készült képekkel kiegészülve valószínűleg sokkal hatásosabb is lesz, mint Vettel, és főleg Raikkönen sablonos nyilatkozatai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: