DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Veszélyben a Force India szereplése, a Renault segíthet rajtuk?

A Force India takarékosságból kihagyja a jerezi tesztet, de egy német újságíró szerint sokkal nagyobb a baj: a csapat az összeomlás szélén áll, a Renault viszont otthagyná a Red Bullt a silverstone-iak kedvéért.

Vijay Mallya már tavaly is a költségcsökkentés élharcosa volt, ám úgy tűnik, az anyagi nehézségek nem akarnak messzebbre kerülni a Force Indiától.  A csapat ma jelentette be, hogy gazdaságosabbnak látja, ha kihagyja az egyébként is a tavalyi autóval tervezett jerezi tesztet, de egy német forrás úgy tudja, nagyobbak a problémák a silverstone-iak háza táján.



Ralf Bach, a Sport Bild és a TZ München munkatársa az f1-insider.com nevű blogján úgy értekezett, hogy a csapat jövője „távol áll a biztostól”, és hogy a gárda „az anyagi összeomlás szélén áll”. A problémákat tetézi, hogy a csapat társtulajdonosa, Subrata Roy börtönben ül, és a kevés pénzből gazdálkodó Force India nem tudja kifizetni beszálítóit.

Bach szerint ez a valódi oka, hogy a csapat nem utazik el a dél-spanyolországi pályára, s állítása szerint ha az istálló nem jut pénzekhez időben, akár a szezon első két versenyén való részvétele is veszélybe kerülhet. A forrás emellett azt is tudni véli, hogy ki lehet az alakulat megmentője: „A csapat eladó, a Renault pedig meg szeretné szakítani a kapcsolatot a Red Bull-lal, hogy ismét nagyobb erőkkel legyen jelen a sportágban.”

Az újságíró hozzátette, hogy egy másik, nehéz helyzetben lévő csapatnál is küszöbön áll a változás: Pastor Maldonado szponzora, a PDVSA is krízisben van az olajárak drasztikus csökkenése miatt, ami könnyen partvonalra teheti a venezuelai pilótát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: