DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Dennis valószínűleg marad a McLaren élén

Így spekulál Gerhard Berger, akit az F1-es istálló ikonikus figurájának utódjaként hoztak szóba. A hírek szerint Ron Dennis pozíciója az utóbbi időszakban ingott meg.

Ron Dennis 1980-ban érkezett az eredetileg Bruce McLaren által elindított csapathoz, azóta pedig neve legalább annyira összeforrt a számos sikert elérő istállóéval, mint az alapítóé. Az évek legnagyobb részében csapatfőnökként ténykedett, aztán egy ideig háttérbe húzódott, mígnem tavaly a McLaren Csoport vezérigazgatójaként tért vissza.

A hírek szerint viszont, amelyek hivatalos megerősítést sosem kaptak, az ősz folyamán belső csatározás alakult ki Dennis és tulajdonostársai, Mansour Ojjeh és a bahreini Mumtalakat között, egyes spekulációk szerint ezért húzódott el versenyzőválasztásuk is, Fernando Alonso érkezését és Jenson Button maradását csupán decemberben jelentették be. Állítólag társai megszabták Dennisnek, január végéig találjon új befektetőket a vállalatnak, máskülönben leválthatják őt. Egy másik hír arról számolt be, Dennis kivásárolni készül a Mumtalakat 50 %-os tulajdonjogát, hogy ezzel abszolút többség kerüljön a kezébe (jelenleg 25 %-os részesedéssel bír a McLarenből).



Gerhard Berger, aki korábban Dennis versenyzője volt a McLarennél, kétli, hogy a részvényesek leváltani készülnek a vezérigazgatót. „Ki mást ültetnének a helyére?” – tette fel a költői kérdést a német Auto Motor und Sportnak. „Lehet, hogy már nem a legjobb barátok Ronnal, ő azonban otthonosabban mozog a cégnél, mint bárki más. Az pedig, hogy sikerült Alonsót visszacsábítani, egy újabb erős pont.”

A lap nem véletlenül Berger véleményét kérdezte: a múltban felmerült a lehetőség, hogy ő lehet a McLaren új szerzeménye, csapatfőnökként vagy épp Dennis pozíciójában. Berger mindig is tagadta a híresztelést, egyenesen azt állította, nem vágyik a Formula-1-es életre – korábban a BMW-nél és Toro Rossónál vállalt vezető szerepet. Az utóbbi időben az FIA Együléses Bizottságának elnöki posztját töltötte be, éppen a közelmúltban távozott onnan, helyére Stefano Domenicali lép.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: