DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso visszahozná az 1-es rajtszámot a McLarenhez

Immár új, fekete-fehér szerelésébe öltözve adott interjút Fernando Alonso, aki a McLarennél szeretné visszakapni azt az érzést, amit az elmúlt években hiányolt: az F1-es bajnoki címért folyó csata izgalmát.

Kedden először bújt új overalljába, ma pedig a hivatalos csapatszerelésben is megjelent a kamerák előtt a spanyol. A McLaren-Honda színei a jelek szerint egyelőre a fehér és a fekete lesznek, ám lehet, hogy egyelőre ez is csak átmeneti dizájn, hiszen úgy hírlik, az első teszten az autó is még egyszerűbb, fekete színben fog kigördülni.

Clipboard01_1



Alonso a McLaren MP4-30 holnapi bemutatója miatt érkezett a wokingi gyárba, és ha már ott van, néhány rajongói kérdésre is válaszolt. Az egyikre, amelyik azt firtatta, milyen érzés számára visszatérni a csapathoz, amellyel korábban feszült viszonyuk miatt csak egy szezon húzott le, határozott választ adott.

„Nagyszerű. 2007-ben persze egy nagyon versenyképes szezonom volt, amely során a világbajnoki címért harcoltam. Ezt az érzést azonban hiányolom már néhány éve. Most éppen abból az okból tértem ide vissza, hogy megnyerjem a bajnokságot, hogy befejezzem azt, amit 2007-ben elkezdtem: hogy visszahozzuk az 1-es rajtszámot a McLaren autójára. El kell végeznünk ezt a feladatot, és most érkezett el rá az idő” - nyilatkozta a 33 éves spanyol.

Ami az 1-es rajtszámot illeti, 2007-ben címvédőként Alonso egyszer már elhozta azt a csapathoz, ezt követően pedig még két évben, 2009-ben és 2010-ben is a McLareneken díszelgett a legalacsonyabb szám, dacára annak, hogy ebben az évezredben még csak egyetlen egyéni bajnokságot nyerte:. utóbbi esetben ugyanis az érkező Jenson Button hozta magával. Jelenleg, az állandó rajtszámok világában persze már ez is máshogy működik, és az uralkodó bajnoknak sem kötelező használnia az 1-est.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: