DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A korábbi főnök szíve még mindig ferraris

Úgy tűnik, aki egyszer ferraris volt, az mindig is ferraris marad. Jean Todt, az egykori F1-es csapatfőnök az olaszokkal szimpatizáló nyilatkozatot tett. Szurkol, hogy a gárda újra nyerjen.

A francia Todt, aki 1993 és 2006 között volt a Scuderia csapatfőnöke – máig az egyetlen nem olasz, aki ezt a posztot betöltötte –, jelenleg már a Nemzetközi Automobil Szövetség, az FIA elnöke. Ebben a pozícióban nem megengedhető a részlehajlás, Todt ennek ellenére a Ferrarinak továbbra is szurkol, és reméli, az istálló képes lesz feltámadni az új szezonban.



„A Ferrari egy mitikus márka, hatalmas presztízzsel, és Olaszország és a világ motorsporttörténelmének része” – idézi a Corriere dello Sport a franciát, aki a 110. születésnapját ünneplő olasz autóklub rendezvényén beszélt. Amikor arról kérdezték, a Ferrari nyerhet-e hamarosan, így válaszolt: „Remélem, és szurkolni is fogok érte.” Az új elnököt, Sergio Marchionnét, aki korábbi főnökét, Luca di Montezemolót váltotta, „nagyszerű vezető”-nek nevezte, „aki már bizonyította ezt”.

Ugyanezen a rendezvényen beszélt a Fiat elnöke, John Elkann is, aki Todtot viszonyítási alapként nevezte meg a Ferrari számára. Szerinte a csapat jelenleg is azon dolgozik, hogy „visszakerüljön arra a szintre, amelyen akkor állt, mikor Jean Todt távozott”. Tény, hogy egyetlen évvel később, 2007-ben nyerték utolsó világbajnoki címüket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: