DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Force India kihagyja a jerezi tesztet

Friss hír érkezett az indiai F1-es együttesről, amely egyébként is csak tavalyi autójával gyakorolt volna: úgy döntöttek, inkább mindenestől kihagyják a jerezi tesztet, és csak Barcelonában kezdenek.

A váratlan fejleményről a gpupdate.net számolt be elsőként. A csapat egy hete Mexikóvárosban már bemutatta 2015-ös festését, az új autó megérkezését azonban csak február 19-re, a második, Barcelonában rendezendő tesztre tűzték ki, mivel a VJM08, amelyet a kölni Toyota-szélcsatornában fejlesztenek, nem készült el időre. A tervek szerint az első teszten még a tavalyi modellel vettek volna részt. Felreppentek olyan pletykák, hogy Jerezben a Force India, a Lotusszal egyetemben nem kapja meg a Mercedes új specifikációjú motorját, csupán a gyári csapat és a Williams. A Lotus tagadta a pletykát, a Force India nem.



Az istálló Twitter-bejegyzésében hozta nyilvánosságra a hírt: „Úgy döntöttünk, hogy nem indulunk a régi (2014-es) autóval Jerezben. A tanulási lehetőségek túl korlátozottak lettek volna, így mostantól Barcelonára fókuszálunk” – áll a közösségi oldalon.

A szezon első tesztjén így mindössze nyolc csapatot láthatunk majd: a Mercedes, Red Bull, Williams, Ferrari, McLaren, Toro Rosso, Lotus és Sauber istállókat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: