DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Új sisakokkal készül a Mercedes 2015-re

A Mercedes csapata a Schuberth-tel létrejött partnerkapcsolatnak köszönhetően a magdeburgi gyártó minden eddiginél biztonságosabb sisakokat gyárt majd a világbajnok bokszcsapata számára

Fernando Alonso, Nico Rosberg, Felipe Massa, Nico Hülkenberg. A jelenlegi F1-es pilóták közül ők azok, akik a Schuberth-re szavaztak, sőt, a jelenleg rehabilitációját folytató Jules Bianchi is a német gyártó fejfedőjét használta. Ettől a szezontól kezdve azonban már nem csak versenyzőket, hanem csapatokat is kiszolgálnak majd, a Mercedes bokszcsapata ugyanis ilyen sisakokban vesz részt majd a hétvégéken az Ausztrál Nagydíjtól kezdődően.



„Nagyon büszkévé tesz minket, hogy a Mercedes világbajnok csapatának lehetünk partnerei. A legnagyobb biztonság elérése érdekében sisakjaink méretre készülnek, és a Forma-1-es kötelezettségvállalásunk elősegít minket a fejlődésben, hogy minél magasabb szintet érjünk el” – mondta a gyár ügyvezető igazgatója, Jan-Christian Becker.

A csapat üzleti ügyeiért felelős vezetője, Toto Wolff hozzátette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozhatunk a Schuberth-tel. A biztonság fejlesztése a Forma-1-ben mindig is elsőszámú tevékenységünk marad, és együtt dolgozni a világ egyik leghíresebb gyártójával egyrészt kiváltság, másrészt pedig óriási előny számunkra. A jövőben szorosan együttműködünk majd velük, a minél biztonságosabb termékek előállítása érdekében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: