DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo tart a McLaren tempójától

A Red Bull F1-es pilótája a Williamstől biztosan erős teljesítményre számít, a McLarent pedig sötét lónak tartja: nem tud róluk semmit, mégis rossz előérzete van velük kapcsolatban.

Az ausztrál pilóta tavaly harmadik helyen végzett a bajnokságban, egyedül a két Mercedes szerzett több pontot és győzelmet nála. Természetesen elsősorban Hamilton és Rosberg legyőzése jár a fejében, ám nem hagyja számításon kívül a többi ellenfelet sem.

„A Williamstől arra számítok, hogy gyors lesz, a nagy kérdőjel azonban a McLaren a Hondával” – idézi Daniel Ricciardót az Autosport lap, aki a csapata főhadiszállásán, Milton Keynesben megrendezett médiaeseményen beszélt. A Renault minimum öt győzelmet vár ettől a szezontól, amelyek többségének megszerzése rangidősként Ricciardóra hárul.  „Valójában izgatott vagyok, hogyan fognak menni. Nyilvánvalóan bennük rejlik a potenciál, hogy nagyon jók legyenek.”



„Valószínűleg mindenki azt fogja figyelni, hogy mekkora lépést sikerült megtenniük, és mit terítenek majd az asztalra. Ami a többieket illeti, ők normál lépéseket tesznek majd meg. A McLaren lesz érdekes” – hangsúlyozta ki a 25 esztendős versenyző, aki a Ferraritól már kevésbé vár csodát. „Alulteljesítettek tavaly, de nincs igazi jel arra, hogy azt feltételezzük, egy másodpercet javulni fognak. A McLaren viszont megszerezheti ezt a másodpercet, ha a Hondával minden stimmel. Senki sem tudja, milyen gyors lesz a Honda, ezért mondom, hogy érdekes lesz látni, tényleg elöl lesznek-e, vagy a mezőny legvégén.”

Néhány szót a tavaly uralkodó Mercedesről is ejtett. „Egészen lenyűgöző, hogy három versenyt is nyertünk tavaly, miközben olyan dominánsak voltak. Ha meg tudjuk felezni a különbséget, és legalább úgy kezdjük a szezont, akkor az jó indítás lesz. Azután egy kis nyomást helyezhetünk rájuk, és tökéletességre törekedhetünk. Ha nekik nem megy tökéletesen, akkor nyomást lehet gyakorolni rájuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: