DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull: Még az idei autó is Newey munkája

Akik a tervezőzseni Adrian Newey háttérbe lépése okán a Red Bull visszaesését remélték az idei évre, azok korán örültek, hiszen a csapatvezető szerint az idei autón is bőséggel megtalálhatók a brit szakember kézjegyei.

Newey tavaly jelentette be, hogy 2015-től kisebb szerepet vállal a Red Bull F1-es programjában, ehelyett a cég más projektjein dolgozik Milton Keynesben, illetve régi vágyát megvalósítva az America’s Cup jachtversenyben is szerepet vállal tervezőként. Váltását részben a tervezők fantáziájának gátat szabó egyre szigorúbb technikai korlátozásokból fakadó frusztrációval indokolta.

456



Christian Horner azonban egyértelműsítette, nagy becsben tartott mérnökük továbbra sem vette le a szemét az F1-ről, sőt, az idei autó, az RB11 megálmodásában is oroszlánrészt vállalt.

„Adriannak ugyan egy kicsit kevesebb ráhatása volt, de továbbra is ő tekinthető az autó szülőatyja. Ott lesz az első teszten is. Jelenleg 50-50 százalékban osztja meg az idejét, de Adrian idejének 50 százaléka is nagyon sokat jelent. Még az is szemmel tartja, hogy hogyan alakulnak a dolgok a motor terén” - nyilatkozta Horner.

A Red Bull az idei szezonra való minél hatékonyabb felkészülés jegyében ráadásul a végletekig kitolta a tervezésre fordított időt, így most kicsit sietőssé is vált a dolguk, ha el akarnak készülni a jerezi első tesztnapig. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: