DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Lotus: Nem igaz, hogy régi motort kapunk

Nemrég elkezdett terjedni egy hír, miszerint a Mercedes nem fogja minden csapatának rendelkezésére bocsátani az idei motorját az első teszten. Az információt közlő német lap azonban elismerte, rosszul értesült.

Pedig a hírrel előálló Auto Motor und Sport jelentései az esetek többségében helyesek, ám most mégis pontatlanul tájékoztatták a közönséget, amikor azt írták, hogy a Mercedes önmaga mellett csak a Williamsnek adja oda a 2015-ös specifikációjú motorjait az első, jerezi teszten, míg másik két partnerének, a Force Indiának és a Lotusnak a 2014-es változattal kell beérnie.

A Lotus a maga szokásos ironizáló stílusában reagált erre a téves értesülésre, amikor az alábbi képet mellékelve ezt írta Twitteren: „Szemben azzal, amit olvashattok, az E23-ban a Mercedes legfrissebb motorját fogjuk használni, nem pedig valamit az archívumokból.”

B8Wv5UWCcAE92zW



Szinte az enstone-iak reakciójával egy időben az Auto Motor und Sport újságírója is elnézést kért a helytelen információért.

„Tegnap írtam Twitteren arról, hogy a Lotus és a Force India a Mercedes 2014-es fejlesztésű motorjaival fog tesztelni. Ez nem igaz, a Lotus megkapja a 2015-ös elemeket. Bocsánat” - fogalmazott Tobias Grüner.

Az ügy egyik része tehát elsimult, a másik érintett, a Force India azonban még nem reagált arra, hogy ők tavalyi vagy idei erőforrásokkal kezdik-e meg a tesztet - erre pedig Grüner pontosító üzenete sem tért ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: