DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ha túléli a Marussia, hol lesz a központjuk?

Teljesen jogos a kérdés, hiszen nemrég a Haas felvásárolta a Banbury-gyárat, így ha a Marussia (vagy ahogyan a nevezési listán szerepel: Manor) megmenekül és nem az amerikaiak nyújtanak segítő kezet, a csapatnak új központ után kell néznie.

A Marussia értékeinek elárverezésére múlt héten került volna sor, ám az utolsó pillanatban lefújták az aukciót. Mindebből arra lehet következtetni, hogy a csapat mögött álló titkos befektető azon dolgozik, hogy a csapat ott legyen az Ausztrál Nagydíj rajtrácsán, méghozzá a Manor-név alatt, mellyel 2009-ben beadták jelentkezésüket a világbajnokságba.



Miután a sportágba 2016-ban belépő csapat, a Haas megvásárolta a csapattól a Banbury-ben fekvő főhadiszállást, sokan úgy gondolták, az amerikaiak tetszelgenek a megmentő szerepében, ám Gene Haas és Günther Steiner is cáfolta ezeket a feltételezéseket. Az olaszországi Omnicorse értesülései szerint egy indiai csoport állhat a háttérben ferraris hátszéllel, a csapat ugyanis 20 millió dollárral tartozik Maranellónak a kifizetetlen erőforrások miatt.

Felmerül azonban a kérdés, hogy ha a Manor tényleg megmenekül, akkor hol lesz a csapat főhadiszállása, hiszen Banbury már foglalt a Haas miatt? Az Omnicorse megszellőztette, hogy a csapat a south yorkshire-i Dinningtonba költözhet, oda, ahol F1-es karrierje elején még Virginként bontogatta szárnyait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: