DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Csak a Williams kap új Mercedes motort Jerezben?

Persze a gyári istállót leszámítva. A hírek szerint az első F1-es teszten a Lotusnak és Force Indiának csak a tavalyi V6-os erőforrás jut majd. A Ferrariról is szolgálhatunk egy csipetnyi újdonsággal.

A hírről a német Auto Motor und Sport számolt be: csak a Mercedes és Williams gyakorolhat 2015-ös erőforrásokkal Jerezben, a Force Indiának és a Mercedesszel első közös tesztjét teljesítő Lotusnak csak a tavalyiak jutnak majd. Ők Barcelonában, február 19-én próbálhatják ki az új változatot. A Force India, a csapatok közül egyedüliként amúgy is 2014-es, módosított autóját viszi Jerezbe.



Érdekesség, hogy a Mercedes-motoros csapatok közül egyedül a Mercedes új modelljéről nem hullt még le a lepel. A Force India Mexikóvárosban mutatkozott be – igaz, az új autó híján csak a festés látott napvilágot –, a Williams és Lotus rajzokat közölt az FW37-ről és E23 Hybridről. A Mercedes W06 bemutatójára a jerezi első napon kerül sor.

Eközben a Ferrari háza tájáról is érkezett hír, bár meglehetősen kevés. A csapatnál rendkívül bennfentes Leo Turrini írt az új autóról, amelyet eddig csak ’666’ kódnévvel emlegettek, tegnap azonban kihirdették valódi kilétét: SF15-T-re keresztelték. Turrini a következő információt árulta el az autóról: „nagyon más” lesz, mint az elődje. Az új McLarent szintén tegnap indították be az első alkalommal Wokingban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: