DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Végre nem távozott egy szponzor a Saubertől

Hanem érkezett, mégpedig egy jól hangzó név. Ráadásul a csapatnak nem csak bevétele származik majd tőlük, hanem technikai partnerségre lépnek, amelyből előnyt kovácsolhatnak az F1-ben.

Az istálló teljesen új versenyzőfelállással vág neki az idei szezonnak, menesztették az elmúlt két évben versenyző Esteban Gutierrezt is. A pilóta a Ferrarival írt alá tartalékversenyzői szerződést, vele együtt pedig mexikói szponzorai is a vörösökhöz vándoroltak át. A tequilagyártó Jose Cuervo a Force Indiához csatlakozott, ahol a mezőny egyetlen mexikói pilótája, Sergio Perez versenyez.

Friss sajtóközleményében azonban a csapat tudatta, végre új szponzor csatlakozik hozzájuk a világ egyik legnagyobb technológiai cége, a Hewlett-Packard formájában. Amellett, hogy a cég logói megjelennek Marcus Ericsson és Felipe Nasr autóin, egy szuperszámítógépet is az istálló rendelkezésére bocsájtanak, amelyet kifejezetten CFD szimulációk futtatására terveztek. Ez előrelépést jelent a Sauber számára kapacitás és energiafogyasztás terén is előző számítógépéhez képest. Az új számítógép a gárda hinwili szélcsatornájának épületében kap helyet.



Egy másik, Sauberrel kapcsolatos hír is napvilágot látott ma, amely szerint az istálló új autója, a C34 szürke helyett kék-sárga színben fog pompázni, Felipe Nasr szponzora, a Banco do Brasil hatására – vélhetően Nasr idei GP2-es gépére hasonlít majd. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Banco do Brasil lép elő a csapat legfontosabb szponzorává.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: